Nejdříve si dáme vařit kroupy. Ty nejprve propláchneme, pak je dáme do hrnce a zalijeme 4 krát tolik vodou. Přivedeme k varu a vaříme asi 45 minut. Občas je zamícháme. Kroupy zvětší svůj objem až 5 krát! Z másla a mouky si v jiném hrnci připravíme jíšku. Rozšleháme ji s vodou nebo vývarem. Přidáme houby, sušené musíme předem namočit, nakrájenou klobásu a vařené nebo pečené kuřecí maso a uvařené kroupy. Polévku dochutíme citronovou šťávou a solí. Polévku můžeme zjemnit zakysanou smetanou.
Levandule lékařská – Lavandula
angustifolia - půvabná
rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž
se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech...
zobrazit článek